jueves, 10 de noviembre de 2011

Sessió: DIJOUS 10/11/2011

La sessió d'avui ha estat força interessant, doncs hem parlat de diferents temes relacionats amb la tipografia, la usabilitat, la llegibilitat y finalment el disseny efectiu. M'ha interessat molt la classe, doncs hem estat parlant del funcionament de programes de text tipus Word, i les avantatges i inconvenients que té. A més, hem parlat del tipus de lletra que existeix: rotulades, fetes a mà o simbols, la alineació més adequada en cada moment, dels tabuladors i del interlletratge que és l'espai que hi ha entre les lletres.



M'ha agradat el fet d'anar comparant textos i veure que la gran part de la seva llegibilitat depenia tant del tipus de lletra, com del interlineat que hi deixavem, com el color de lletra i de fons que feiem servir, així com l'interlletratge.

Després de debatre i parlar del tipus de color que afavoreix més o que perjudica més la lectura d'un text. Me'n he adonat que molts dels cartells que ens trobem tant pel carrer, com a les revistes etc., estan dissenyats amb aquesta mostra de llegibilitat bastant baixa o costosa d'entendre.

Per últim hem parlat del disseny efectiu que hauria d'haver per a que un text fos el més correcte possible. M'ha agradat el fet de que la Àngels ens expliqués això, doncs hi havia aspectes dels que ha dit que no ho hauria pensat mai que fos tant important. He après que el disseny efectiu es basa en: la proximitat, la repetició (de color, etc), l'aliineació, el contrast, respectar la jerarquia del que és més important, el text a les presentacions, imatges de qualitat amb significat i no deformades i per últim tenir cura el tipus de lletra, el fons de pantalla etc.

Surto d'aquesta classe bastant contenta pel fet de saber i reconèixer que realitzo adequadament la meva feina en quan a les presentacions de textos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario